Чи приїде «швидка допомога»: уряд підтримав запровадження додаткових критеріїв виклику

16:07, 16 декабря 2020
Залежно від стану пацієнта звернення до швидкої розділятимуться на критичні, екстрені, неекстрені та непрофільні.
Чи приїде «швидка допомога»: уряд підтримав запровадження додаткових критеріїв виклику
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Уряд підтримав рішення про запровадження додаткових критеріїв виклику швидкої за пріоритетністю надання медичної допомоги. Залежно від стану пацієнта звернення до швидкої розділятимуться на критичні, екстрені, неекстрені та непрофільні. Про це повідомив Прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Це дасть можливість знизити рівень смертності, адже встановлюється пріоритет для пацієнтів із критичним станом. Норматив прибуття медичних бригад у такому випадку має становити 10 хвилин із моменту надходження звернення до диспетчера», – зазначив очільник уряду.

Крім того, на сьогоднішньому засіданні ухвалили чергове рішення, спрямоване на спрощення ввезення на територію Україну ліків, які використовуються у протидії COVID-19. Це, у свою чергу, збільшить доступ лікарень до лікарських засобів та медичних виробів, що використовуються у боротьбі з коронавірусною хворобою.

Також Уряд розширив перелік товарів, що ввозяться в Україну та звільняються від сплати ПДВ. Йдеться насамперед про тест-системи та обладнання для лабораторної діагностики.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що локдаун введуть з 8 до 24 січня включно. Громадський транспорт буде працювати.

У МОН закликали освітні заклади належним чином організувати освітній процес під час локдауну

Також у 2021 році на медицину виділять рекордні 160 мільярдів: кошти підуть на зарплати, безкоштовне лікування і боротьбу з COVID.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва