В Україні змінили класифікації транспортних засобів

19:02, 6 января 2021
З утвердженням нової класифікації не тільки створенi передумови для імпорту таких транспортних засобів, а й для їх виготовлення, організації обслуговування та ремонту.
В Україні змінили класифікації транспортних засобів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій повідомив, що Уряд визначив зміни класифікації транспортних засобів. Про це він заявив на своїй сторінці у Facebook.

«На сьогодні в Європейському Союзі i в Україні з’явилася значна кількість транспортних засобів нових категорій та підкатегорій, але якщо вони відсутні у державному законодавстві, то не можуть імпортуватися до України та бути задіяні на дорогах загального користування.

Що ж змінилося з рішенням уряду?

- Визначення категорій транспортних засобів, зокрема мототехніки, яка послуговується  новітніми технологіями електродвигунів та двигунів з альтернативними видами палива (L1е – L7е).

- Здійснено більш детальну класифікацію автобусів, у якій передбачено критерії стосовно забезпечення доступності для осіб пріоритетної категорії та для осіб, які забезпечені колісними кріслами (категорії М2 та М3). Це дасть можливість під час організації перевезень встановлювати чіткі вимоги до класу та категорії автобусів, які повинні здійснювати перевезення пасажирів та зробить їх комфортними.

- З утвердженням нової класифікації не тільки створенi передумови для імпорту таких транспортних засобів, а й для їх виготовлення, організації обслуговування та ремонту тощо.

Ухвалене Урядом рішення не лише відповідає останнім змінам Женевської угоди 1958 року та законодавства ЄС, а й актуалізує українську нормативно-правову базу, наближаючи нас до європейських сучасних стандартів, та істотно спрощує імпорт і реєстрацію даних транспортних засобів», — сказано у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» аналізувала, що зміниться для водіїв у 2021 році: техогляд, нові штрафи та перевірки. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Яковлєв
    Олександр Яковлєв
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду