У Києві живодер на очах у дітей викинув собаку з вікна 12 поверху

08:00, 15 января 2021
Від отриманих травм тварина загинула.
У Києві живодер на очах у дітей викинув собаку з вікна 12 поверху
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Київська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно чоловіка за фактом жорстокого поводження з твариною, яке призвело до її загибелі, вчиненому з особливою жорстокістю та у присутності малолітніх дітей (ч. 3 ст. 299 КК України). Про це повідомляє пресслужба відомства.

«Подія сталася у березні 2019 року на території Оболонського району столиці та набула широкого суспільного резонансу.

Як встановлено досудовим розслідуванням, підозрюваний, перебуваючи у своїй квартирі, під час конфлікту із дружиною, діючи умисно, цілеспрямовано, цілковито усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, у присутності своїх малолітніх дітей схопив собаку породи «Бівер-йоркширський тер'єр» та з метою вбивства тварини викинув її з вікна квартири, розташованої на дванадцятому поверсі.

Від отриманих травм тварина загинула.

Зловмисник тривалий час ухилявся від явки до органів слідства та прокуратури, посилаючись на карантин, пандемію, перебування на самоізоляції тощо. Однак, вказане не завадило йому вчинити у цей же період напад із застосуванням насильства на території Шевченківського району столиці та здійснити наругу над могилою у Макарівському районі Київщини, у зв’язку з чим його було затримано та також повідомлено про підозру.

Наразі у провадженні щодо жорсткого поводження з твариною Київською місцевою прокуратурою № 5 виконано процесуальні вимоги та направлено обвинувальний акт до Оболонського районного суду м. Києва для розгляду по суті.

За вчинене зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років», — йдеться у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про кримінальне провадження проти живодера з Київщини, який знущався з тварин.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду