Мін’юст роз’яснив питання видачі свідоцтва про право на спадщину

19:14, 27 января 2021
Згідно з підпунктом 6.14 пункту VІ Правил при вчиненні нотаріальних дій нотаріуси застосовують посвідчувальні написи, видають свідоцтва за формами, установленими цими Правилами.
Мін’юст роз’яснив питання видачі свідоцтва про право на спадщину
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство юстиції України надало роз’яснення стосовно видачі свідоцтва про право на спадщину, передає офіційний сайт Нотаріальної палати України.

Зазначається, що згідно з підпунктом 6.14 пункту VІ Правил при вчиненні нотаріальних дій нотаріуси застосовують посвідчувальні написи, видають свідоцтва за формами, установленими цими Правилами (додаток 25).

Зокрема, свідоцтво про право на спадщину за законом, що видається для підтвердження права на спадщину, яка знаходиться за кордоном, видається нотаріусом за формою № 16. Дана форма передбачає, зокрема, відомості про спадкоємців та розмір частки у спадковому майні.

Разом з тим, зазначення складу спадкового майна, яке знаходиться за кордоном, та країни, де знаходиться таке майно, при видачі вказаного свідоцтва чинним законодавством не передбачено, зазначає Мін’юст.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ВС роз’яснив, коли відмова від прийняття спадщини може бути визнана недійсною.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва