НАДС та НАЗК розробили перелік вимог до спеціалістів у питаннях запобігання корупції в держорганах

12:28, 29 января 2021
Зокрема рекомендується передбачити таку вимогу до компетентності як «Доброчесність» кандидата на посаду.
НАДС та НАЗК розробили перелік вимог до спеціалістів у питаннях запобігання корупції в держорганах
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Національне агентство з питань запобігання корупції та Національне агентство з питань державної служби розробили рекомендований перелік вимог до компетентності кандидатів на посади уповноваженої особи (спеціаліста) та керівника уповноваженого підрозділу з питань запобігання корупції в державних органах. Відповідні вимоги затверджено наказом та Методичними рекомендаціями НАДС, передає пресцентр НАЗК. 

«У рекомендаціях описані базові кроки для підготовки, розроблення та визначення спеціальних вимог до осіб, які претендують на зайняття посад антикорупційних уповноважених, а також щодо підготовки та затвердження умов проведення конкурсу на такі посади», - сказано у повідомленні.

Рекомендації містять опис вимог до компетентності та професійних знань, необхідних для ефективного виконання обов’язків антикорупційних уповноважених у державних органах. Зокрема під час підготовки до проведення конкурсу на посади антикорупційних уповноважених рекомендується передбачити таку вимогу до компетентності як «Доброчесність», яка включає в себе такі компоненти:

  • здатність спрямовувати власні дії на захист публічних інтересів, утримуватися від конфлікту між приватними та публічними інтересами, ефективно розпоряджатися державними ресурсами;
  • здатність дотримуватися правил етичної поведінки, порядності, чесності, справедливості, підзвітності;
  • усвідомлення обмеження у виявленні переваг, прихильності та/або негативного ставлення до окремих фізичних та юридичних осіб, політичних партій, громадських, релігійних та інших організацій.

«Ухвалені методичні рекомендації допоможуть державним органам із проведенням конкурсів на посади антикорупційних уповноважених. Адже нарешті ми маємо змогу сформувати єдині критерії до добору таких осіб, визначити мінімальні базові знання, їхні ділові та професійні якості», - зазначив керівник департаменту запобігання та виявлення корупції НАЗК Сергій Деркач.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що держслужбовців навчатимуть правил кібергігієни. 

Також ми писали, як організувати роботу держслужбовців за межами адмінбудівлі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва