Держслужбовців навчатимуть правил кібергігієни

20:44, 27 января 2021
Новий крок може допомогти побудувати новий рівень свідомості у використанні мережевих систем і створенню захищеної екосистеми даних на всіх ланках державного управління.
Держслужбовців навчатимуть правил кібергігієни
Джерело фото: nads.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Відбулася презентація освітнього серіалу «Основи кібергігієни», який спільно розробили представники Мінцифри, НАДС, Української школи урядування за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні в рамках проєкту «Посилення спроможностей українських державних органів у сфері кібергігієни та кібербезпеки», передає офіційний сайт НАДС.

Цей серіал стане частиною загальної короткострокової програми підвищення кваліфікації для державних службовців та осіб місцевого самоврядування.

«Сьогодні публічні службовці спільно працюють над документами в Інтернеті, шукають інформацію в соціальних мережах і обмінюються даними за допомогою застосунків у телефоні. Вони мають знати, як взаємодіяти правильно та безпечно. Тому актуальність курсу «Основи кібергігієни» є очевидною. Безумовно, він стане платформою для запровадження в Україні кращих європейських практик професійного навчання публічних службовців з питань кібергігієни та кібербезпеки», - зазначила під час презентації освітнього серіалу голова НАДС Наталія Алюшина.

Заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан висловила сподівання, що освітній серіал із методичними порадами щодо правил кібергігієни стане ще одним кроком до побудови нового рівня свідомості у використанні мережевих систем і створенню захищеної екосистеми даних на всіх ланках державного управління.

Курс допоможе освоїти базові принципи кібергігієни та навчити як діяти у разі виявлення ознак інформаційних атак. На учасників чекають корисні практичні кейси. 

Серіал вже можна переглянути на платформі Дія. Цифрова освіта за посиланням. Після успішного проходження курсу держслужбовці отримають сертифікат про самоосвіту (0,2 кредити ЄКТС).

А незабаром з’явиться практична частина навчання на базі Української школи урядування. Записатися на курс можна буде через Портал управління знаннями. Тож слідкуйте за анонсами.

Додамо, що завершивши теоретичну та практичну частини курсу, учасники отримають диплом про проходження короткострокової програми підвищення кваліфікації об’ємом 1 кредит ЄКТС.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Національне агентство України з питань державної служби розробило роз’яснення щодо процедури вивільнення державних службовців районної державної адміністрації у зв’язку з її припиненням.

Також ми писали, як організувати роботу держслужбовців за межами адмінбудівлі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва