Павло Вовк зробив заяву щодо рішення ВАКС, який постановив примусово доставити його до суду

10:17, 8 февраля 2021
За словами голови ОАСК, це рішення абсолютно незаконне одразу з кількох причин.
Павло Вовк зробив заяву щодо рішення ВАКС, який постановив примусово доставити його до суду
Джерело фото: 5.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова Окружного адміністративного суду міста Києва Павло Вовк повідомив свою позицію щодо рішення ВАКС, який постановив доставити його до цього суду примусово. Заяву він зробив на своїй сторінці у Facebook.

«Аби уникнути маніпуляцій та фейків, якими вас намагаються нагодувати ГО посіпаки корупціонера з НАБУ, хочу повідомити свою позицію щодо останнього дивного рішення ВАКС, який постановив доставити мене до цього суду примусово.

Чому дивного? Тому що воно абсолютно незаконне одразу з кількох причин.

По-перше, є рішення суду про те, що «справа суддів» не підслідна НАБУ, а, отже, не може розглядатися у ВАКС. НАБУ відповідно до законодавства  розслідує виключно корупцію, а не «захоплення влади».

По-друге, в провадженні щодо «захоплення влади» в справах Майдану я не маю процесуального статусу підозрюваного. Є відповідне рішення суду. Є ухвала ВРП.

По-третє, норми КПК розмежовують поняття судді та слідчого судді. Законом не передбачений привід до слідчого судді. Не було і немає належного повідомлення про дату та час судового засідання. Також є багато інших процедурних порушень, на які доведеться давати відповідь слідчому судді.

Враховуючи це, виконувати явно незаконні, злочинні рішення я не збираюся, адже вони не мають жодного правового сенсу та не відповідають букві закону.

Ні я, ні мої колеги з ОАСК, на відміну від НАБУ та тих, хто має здійснювати судовий контроль, але не здійснює його, - не порушуємо КПК, а навпаки, дотримуємося закону і Конституції. 

На явно незаконні дії будемо відповідно реагувати всіма можливими юридичними заходами – подавати відповідні скарги та заяви про скоєння злочинів.

Впевнений, що кожна фальсифікація, кожне незаконне рішення з боку органу досудового розслідування і тих, хто має, але не здійснює судовий контроль за його діями, - перетвориться на реальну кримінальну справу.

Не виключаю, що суддя ВАКС у цій справі й надалі не буде дотримуватися закону та буде "зацікавлено" розглядати інші клопотання НАБУ без моєї присутності. Але і цим порушенням також буде дана правова оцінка.

Згідно з останніми соціологічними опитуваннями, рівень довіри до ВАКС - найнижчий серед усіх судів, а рівень довіри до НАБУ - найнижчий серед усіх правоохоронних органів. Вони перетворили боротьбу з корупцією на цирк і «справа ОАСК» не є виключенням.

Одіозні керівники та детективи НАБУ можуть втретє оголосити мене в «розшук» та з почуттям виконаного обов’язку вирушити на святкування великої «перемоги» до улюбленого мисливського господарства «Поліське-Сарни». Але це – все, що вони можуть. Однак переконаний, що Закон та Правда на нашому боці», — йдеться у заяві.

Нагадаємо, Павло Вовк прокоментував ситуацію з оголошенням суддів у розшук.

Крім того, ВРП повернула без розгляду клопотання про відсторонення голови ОАСК Павла Вовка.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва