SkyUp більше не літатиме всередині України

20:05, 8 февраля 2021
Авіаційна компанія SkyUp вважає економічно не вигідними польоти всередині України.
SkyUp більше не літатиме всередині України
Джерело фото: SkyUp
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Влітку 2020 року через обіцянки влади відмінити ПДВ на внутрішні рейси і акцизи на авіапаливо, компанія запустила програму внутрішнього сполучення. SkyUp активно розвивала мережу внутрішніх маршрутів. Крім звичайних рейсів, зі столиці у Львів, Одесу чи Харків можна також було літати між регіональними аеропортами. Про це розповів у інтерв’ю MINTRANS керівник Дмитро Сероухов.

Але обіцянки не було виконані, а пасажир не був готовий платити за квитки на перельоти в межах України більше 500-800 грн. Це призвело до того, що компанія не змогла дозволити собі дотувати внутрішні рейси.

Також компанія зазначає, що поки лише розмови про відміну акцизу та ПДВ, тому коли чекати перельоти, незрозуміло. За словами голови компанії, 2020 рік став найбільш важким за всю історю існування фірми, хоча і виявився корисним. Це дало змогу оптимізувати програму польотів та скоротити персонал на 10%.

Незважаючи на відмінну внутрішнього сполучення,  у 2021 році компанія готує велику польотну програму і трохи змінить підхід до відкриття нових рейсів. Планують запускати рейси одразу в кілька міст в одній країні. Пасажир зможе прилетіти, наприклад, в місто на півночі, помандрувати та полетіти з аеропорту на півдні. За такої моделі вже відкрито рейси в Чехію: з Києва можна буде полетіти в Прагу, Пардубіце, Брно або Остраву. За таким же принципом планують відкрити рейси до Німеччини.

 Нагадаємо, що Україна не закривала авіасполучення до Великої Британії через новий штам коронавірусу. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва