Кабмін прийняв постанову щодо захисту інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах

14:50, 9 февраля 2021
Зміни дозволять повною мірою використовувати сучасні мережеві технології та забезпечувати якісне впровадження електронних сервісів взаємодії між органами державної влади.
Кабмін прийняв постанову щодо захисту інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет Міністрів України прийняв зміни до Правил забезпечення захисту інформації в інформаційних, телекомунікаційних та інформаційно-телекомунікаційних системах, напрацьовані робочою групою у складі фахівців Держспецзв’язку, Мінцифри, Держмитслужби та експертів галузі. Про це повідомляє офіційний сайт Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України.

Прийняття цієї постанови дозволить повною мірою використовувати сучасні мережеві технології та забезпечувати якісне впровадження електронних сервісів взаємодії між органами державної влади.

Окрім того, дане рішення забезпечує гармонізацію актів Уряду у відповідності з вимогами чинного законодавства у сфері захисту інформації, як от:

- із Законами України «Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах» та «Про ліцензування видів господарської діяльності»;

- вимогами до підключення систем, у яких обробляється службова інформація та інформація, що становить державну таємницю, до глобальних мереж передачі;

- криптографічним захистом конфіденційної інформації в органах державної влади, військових формуваннях, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах та організаціях, які належать до сфери їх управління.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Рада зробила крок до впровадження ЄСІТС.

Крім того, у ВРП обговорили проект Положення про ЄСІТС.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Яковлєв
    Олександр Яковлєв
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду