Розкрадання газу на Новояворівській та Новороздільській ТЕЦ: САП оскаржила рішення Печерського райсуду Києва

19:59, 18 февраля 2021
САП оскаржила рішення Печерського райсуду столиці, за яким справа щодо розкрадання газу на Новояворівській та Новороздільській ТЕЦ має бути передана іншому органу слідства.
Розкрадання газу на Новояворівській та Новороздільській ТЕЦ: САП оскаржила рішення Печерського райсуду Києва
Джерело фото: Українська правда
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржила рішення Печерського райсуду столиці, за яким справа щодо розкрадання газу на Новояворівській та Новороздільській ТЕЦ має бути передана іншому органу слідства. Про це повідомляє пресслужба САП.

Таке рішення ще 10 лютого 2021 року ухвалив Печерський районний суд міста Києва. Суддя районного суду задовольнив у повному обсязі клопотання адвокатів підозрюваних та зобов'язав Генерального прокурора передати справу щодо розкрадання газу на Новояворівській та Новороздільській ТЕЦ, збитки в якій сягають 729,8 млн гривень, з Національного антикорупційного бюро України до іншого органу досудового розслідування.

Прокурори САП не погоджуються з вказаним рішенням суду, оскільки прийняття такого рішення виходить за межі компетенції районного суду.

18.02.2021 до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду прокурорами САП подано апеляційну скаргу.

Зазначається, що вказана справа є другим епізодом масштабної корупційної схеми розкрадання газу. Наразі її розслідування перебуває на завершальній стадії - підозрювані та їхні захисники ознайомлюються з матеріалами досудового розслідування перед скеруванням справи до суду.

Крім того, прокурорами оскаржено й інші рішення, прийняті Печерським райсудом. Зокрема, по справі «ВіЕйБі Банку», заступника голови Офісу Президента та голови Окружного адміністративного суду м. Києва.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Дарницьку ТЕЦ оштрафують на 1 мільйон за шкоду для навколишнього середовища.

Додамо, що уряд бере під своє управління «Енергоатом», «Укргідроенерго», Нижньодністровську ГЕС і три ТЕЦ.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва