Дарницьку ТЕЦ оштрафують на 1 мільйон за шкоду для навколишнього середовища

19:45, 25 августа 2020
Державна екологічна інспекція провела перевірку Дарницької теплоелектроцентралі в Києві та виявила порушення природоохоронного законодавства.
Дарницьку ТЕЦ оштрафують на 1 мільйон за шкоду для навколишнього середовища
facebook.com/AndriyMalovany
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Зі столичною Дарницької теплоелектроцентралі стягнуть близько 1 млн грн відшкодування за завдану навколишньому середовищу шкоду. Про це в Facebook повідомив голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований.

За його словами, нещодавно Держекоінспекція протягом 10 робочих днів проводила перевірку підприємства, зокрема роботу котлоагрегатів ТЕЦ і золовідвалу, на який кияни скаржаться найбільше.

За результатами перевірки інспектори ДЕІ виявили порушення у сфері водокористування ТЕЦ.

«Обсяги допустимих середньодобових норм водозабору, передбачених дозволом на спеціальне водокористування, перевищені. Тобто Дарницька ТЕЦ на добу здійснює забір великого обсягу води, ніж це дозволено. Складено 7 адміністративних протоколів на відповідальних посадових осіб, штраф вже оплачений. Попередня сума збитків для навколишнього середовища – 800 тисяч – 1 мільйон гривень. Я припускаю, що ТОВ Євро-Реконструкція, можливо, буде оскаржувати нараховані збитки в суді. Однак Держекоінспекція буде в межах власних повноважень захищати своє рішення», – зазначив Мальований.

Раніше "Судово-юридична газета" писала, що Антимонопольний комітет оштрафував виробника, який рекламував ліки від коронавірусу. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва