Антимонопольний комітет оштрафував виробника, який рекламував ліки від коронавірусу

17:14, 3 июля 2020
Виробник препарату неправдивою інформацією вводив в оману споживачів.
Антимонопольний комітет оштрафував виробника, який рекламував ліки від коронавірусу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Антимонопольний комітет України оштрафував ТОВ «Юрія-фарм» за поширення у рекламному ролику свого препарату неправдивої інформації про його здатність боротися з коронавірусами, чим вводило в оману споживачів. Про це повідомляє прес-центр АМКУ.

Зазначається, що АМКУ виявив на ТВ каналі ролик засобу «Декасан», у якому поширювалась інформація, що він «Діє на всі складні віруси, включаючи коронавіруси!».

«Однак жодної інформації про такі властивості не було в інструкції «Декасану». Так само були відсутні будь-які клінічні дослідження, які б підтвердили лікувальний або профілактичний ефект препарату щодо хвороби Covid-19. Окрім цього, дані про лікування або профілактику коронавірусу цим засобом не відповідають офіційній інформації Всесвітньої організації охорони здоров’я і Міністерства охорони здоров’я України», — пояснили в АМКУ.

Тому Антимонопольний комітет прийняв рішення визнати, що ТОВ «Юрія-фарм» вчинило порушення, передбачене статтею 15 Закону «Про захист від недобросовісної конкуренції» у вигляді повідомлення неправдивих відомостей у рекламному ролику лікарського засобу «Декасан» без належного обґрунтування відповідно до чинного законодавства. Зокрема, без наявності офіційних рекомендацій Міністерства охорони здоров’я України щодо його застосування.

За це порушення на виробника накладено штраф у розмірі 528 тисяч гривень. Штраф підлягає сплаті у двомісячний строк з дня одержання рішення.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що АМКУ перевіряв націнки на захисні маски у столичних аптеках.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду