«Справи Майдану»: черговому правоохоронцю повідомлено про підозру за перешкоджання акціям протесту

10:48, 19 февраля 2021
Правоохоронець склав документи, які були використані як доказ вини активіста та слугували незаконному притягненню учасника «Автомайдану» до відповідальності.
«Справи Майдану»: черговому правоохоронцю повідомлено про підозру за перешкоджання акціям протесту
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Державним бюро розслідувань продовжується системна робота з відпрацювання слідчим шляхом усіх епізодів злочинного перешкоджання проведенню акцій протесту в 2013-2014 роках. Про це інформує пресслужба ДБР.

Одним із таких епізодів є фальсифікація документів з боку працівників правоохоронних органів для подальшого незаконного притягнення до адміністративної відповідальності та позбавлення права керувати транспортними засобами учасників руху «Автомайдан».

Так, у ході розслідування зібрано докази та повідомлено про підозру колишньому інспектору дорожньо-патрульної служби ДАІ ГУМВС України в м. Києві у незаконному перешкоджанні акціям протесту, а також службовому підробленні документа.

Зазначений правоохоронець у січні 2014 року склав офіційні документи, які були використані як доказ вини активіста в справі про адміністративне правопорушення, що слугувало незаконному притягненню учасника «Автомайдану» до адміністративної відповідальності та позбавленні його права керування транспортними засобами з метою унеможливлення продовження з його боку протестних акцій.

Такі дії, на думку правоохоронців, мали зупинити інших активістів брати участь у цьому русі.

Повідомлення про підозру здійснене за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора.

Раніше «Судовою-юридична газета» повідомляла, що ЄСПЛ встановив порушення прав 38 заявників під час їхньої участі у подіях Євромайдану та призначив їм компенсації.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва