В Ірпіні військовому госпіталю передали медичне обладнання від Уряду Японії

17:55, 25 февраля 2021
З 2014 року Японія надала допомогу Україні в розмірі 56 мільйонів доларів США.
В Ірпіні військовому госпіталю передали медичне обладнання від Уряду Японії
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

25 лютого, Військово-медичному клінічному лікувально-реабілітаційному центрові Міністерства оборони України міста Ірпінь урочисто передали медичне обладнання від Уряду Японії. Збройні Сили України в якості міжнародної технічної допомоги отримали стаціонарний рентгенівський апарат Canon ZEXIRA з дистанційним керуванням для допомоги у протидії COVID-19.

Про це повідомляє Урядовий квартал.

У заході взяли участь заступник Міністра оборони України з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко, Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Кураі Такаші та Директор Управління ООН з обслуговування проектів в Україні (UNOPS) Ірина Саакян Веттер.

«Ми дякуємо нашим японським партнерам за надану технічну допомогу. Посилення наших медичних спроможностей є одним із пріоритетних напрямів розбудови Збройних Сил. Нам надзвичайно важливо відчувати солідарність міжнародних партнерів. За допомоги Японії сьогодні сучасне медичне обладнання вже є в трьох військових госпіталях. І підтримка Японії тільки нарощується», — сказав заступник Міністра оборони України з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко.

Звертаючись до присутніх, Надзвичайний та Повноважний Посол Японії Кураі Такаші наголосив на тому, що воїни, які боронять Україну на Донбасі, — це справжні герої, і він захоплюється їхніми героїчними вчинками. Дипломат висловив впевненість, що надане медичне обладнання принесе користь для лікування українських військовослужбовців.

Також Посол звернув увагу, що співпраця двох держав триває вже багато років. Зокрема, тільки починаючи з 2014 року Японія надала допомогу Україні в розмірі 56 мільйонів доларів США, десять відсотків з цієї суми — українським військовослужбовцям. Він запевнив, що співпраця держав продовжиться і далі.

Спеціалізований рентгенівський апарат Canon ZEXIRA з дистанційним керуванням дозволяє чітко контролювати дозу випромінювання, дистанційно керувати всіма процесами зі швидким та мобільним отриманням цифрового результату.

Нагадаємо, в Києві на ходу загорівся «Урал» з військовими, відео.

Також ми писали, що Міноборони поділилося ідеями святкування 30-річчя незалежності України.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

 

 

 

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва