Міноборони поділилося ідеями святкування 30-річчя незалежності України

19:45, 13 февраля 2021
Передбачається, що парадні розрахунки пройдуть новим стройовим кроком.
Міноборони поділилося ідеями святкування 30-річчя незалежності України
Джерело фото: president.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Міністерстві оборони України обговорили ідеї та пропозиції щодо проведення параду з нагоди 30-річчя незалежності України, повідомляє пресслужба відомства.

Передбачається, що парадні розрахунки пройдуть новим стройовим кроком, також може бути проведено річковий парад над Дніпром.

"За попереднім задумом, для параду планується залучити 27 парадних розрахунків, загальною чисельністю понад 4000 осіб. З них 19 парадних розрахунків становитимуть Збройні Сили України, 8 "коробок" - від інших складових сектору безпеки і оборони. Передбачається, що парадні розрахунки пройдуть новим стройовим кроком", - наголошується в повідомленні.

Також запропоновано залучити близько 250 одиниць озброєння, військової та спеціальної техніки і більше 50 літальних апаратів.

"Планується продемонструвати новітні розробки, серед яких РСЗВ "Вільха", "Нептун", ОТРК "Грім" та інші нові і модернізовані зразки вітчизняного і зарубіжних оборонних комплексів, БПЛА "Байрактар", - зазначили в Міноборони.

На Михайлівській площі Києва буде розгорнута виставка військової техніки та озброєння ЗСУ.

Демонстраційні заходи Військово-Морських сил пройдуть у місті Одеса, куди запрошені представники флотів держав-партнерів. А в Києві розглядається варіант проведення річкового військового параду на Дніпрі.

На нинішній парад планується запросити керівників оборонних відомств і керівників військових підрозділів держав-партнерів, а також генерального секретаря НАТО і верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки.

Установча нарада з підготовки до параду військ з нагоди 30-ї річниці Незалежності України відбулася під головуванням заступника міністра оборони України Ігоря Старобінського та начальника Генерального штабу ЗСУ Сергія Корнійчука.

"Це попередні ідеї, пропозиції, задуми. Підрозділи Збройних сил України, які планується залучити до участі в параді військ до тридцятирічного ювілею Незалежності, готові почати підготовку і тренування вже наприкінці лютого", – наголошується в повідомленні.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси