Національна поліція чистить свої ряди від корупції

12:53, 1 марта 2021
Внутрішня безпека Нацполіції викрила корупційну схему видачі дозволів на зброю.
Національна поліція чистить свої ряди від корупції
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Понад пів року працівники Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції проводили заходи з перевірки роботи підрозділів контролю за обігом зброї. Про це повідомляє Голова Національної поліції України Ігор Клименко.

У результаті виявили корупційну схему видачі дозволів на придбання, зберігання та носіння дозволених видів зброї. А це - і мисливська вогнепальна нарізна, гладкоствольна зброя і так звані «травмати» - пристрої для відстрілу гумових куль.

«Дозволи видавалися з кричущими порушеннями, інколи навіть без участі громадянина, на якого оформлялася зброя. Оголошення про оформлення зброї без документів продажні поліцейські безсоромно розміщували в групах популярних месенджерів. У нас є інформація про більше двох тисяч випадків видачі дозволів на зброю з грубими порушеннями процедури та законодавства, використовуючи підроблені документи», - сказав Ігор Клименко

Наразі внутрішня безпека Нацполіції викрила дев'ять співробітників поліції, які організували та брали участь у цій схемі. Серед них - посадовці Центрального апарату Національної поліції та працівники у регіонах.

1 березня Ігор Клименко підписав наказ про повне розформування підрозділів контролю за обігом зброї. Усі начальники територіальних підрозділів поліції отримали накази опечатати архіви дозвільної служби.

Наразі завершується формування нового підрозділу з іншими працівниками, які будуть належно виконувати цю роботу. Найближчим часом він буде представлений суспільству.

Кожна особова справа власника зброї в Україні буде перевірена окремо щодо законності отримання дозволу. Більше двох тисяч дозволів, що були видані з порушеннями, будуть анульовані, а зброю - вилучено.

Крім того, усі отримані матеріали щодо цього злочину будуть передані в Державне бюро розслідувань.

«Ми в повному обсязі будемо сприяти всебічному розслідуванню злочинної схеми, доки не викриємо всіх причетних», - наголосив Ігор Клименко.

Також голова Нацполіції підкреслив, що серед «замовників» цієї послуги були і працівники правоохоронних органів, і депутати різних рівнів, і представники органів державної влади.

«На жаль, ми не можемо миттєво вилікувати суспільство від корупції, але ми можемо ввести режим нульової толерантності до корупції у Національній поліції України!», - підсумував глава Нацполіції.

Нагадаємо, що на Київщині затримали чоловіка за незаконний продаж вогнепальної зброї та гранат.

Крім того, Нацполіція взяла участь у розробці законопроекту щодо посилення кримінальної відповідальності за торгівлю людьми.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва