У Зеленського повідомили, коли чекають транш МВФ

20:12, 1 марта 2021
«Ми очікуємо, що отримаємо в цьому році транш МВФ», — радник Президента.
У Зеленського повідомили, коли чекають транш МВФ
Джерело фото: pravda.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Співпраця України з Міжнародним валютним фондом продовжується. Верховна Рада має ухвалити зміни до законодавства, необхідні для отримання чергового траншу. Про це заявив радник Президента України з економічних питань Олег Устенко в ефірі каналу «Україна 24».

«Ми очікуємо, що отримаємо в цьому році транш МВФ. У нас програма розрахована на 5 мільярдів доларів – 2,1 мільярда ми вже отримали», – зазначив він. 

Олег Устенко наголосив, що вимоги програми співпраці з МВФ збігаються з програмою Президента Володимира Зеленського, на чому Глава держави неодноразово наголошував. Йдеться, зокрема, про необхідність судової реформи та забезпечення функціонування антикорупційної інфраструктури.

Так, для внесення змін в українське законодавство в частині судової системи Президент проводив багато зустрічей, спілкувався з українськими та іноземними експертами й переконував депутатів Верховної Ради.

«Програма відбувається. Як тільки будуть проголосовані у Верховній Раді відповідні законодавчі ініціативи Президента, ми можемо сказати, що з нашого боку ми виконали те, що обіцяли. Обіцяли виконати не тільки МВФ – ми не робимо це для когось, ми робимо це для українського народу», – сказав радник Глави держави.

Олег Устенко наголосив, що успішна співпраця з МВФ дасть Україні змогу робити більш вигідні запозичення на міжнародному ринку і є хорошим сигналом для іноземних інвесторів. Також він додав, що 2020-й був складним у питанні залучення інвестицій, але українська економіка може отримати близько 3 млрд доларів прямих іноземних інвестицій у поточному роцi.

Раніше «Судово-юридична газета» розповідала, що НБУ очікує відновлення припливу прямих іноземних інвестицій у 2021 році.

Також ми писали, що Зеленський повідомив: «Попередня українська влада роками обіцяла МВФ ухвалити закон про ВРП, але не виконала обіцянки».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області