Як захистити персональні дані в Інтернеті: поради

16:09, 2 марта 2021
Українцям дали низку важливих порад.
Як захистити персональні дані в Інтернеті: поради
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Експерт Cпільного проекту «Європейський Союз та Рада Європи працюють разом задля посилення операційної спроможності Омбудсмана у захисті прав людини» Борис Кормич порадив громадянам, як захистити персональні дані в мережі Інтернет, передає Офіс Ради Європи в Україні.

- «Одного разу онлайн – завжди онлайн». Будьте уважні до персональних даних, які ви оприлюднюєте у соціальних мережах, або інших загальнодоступних ресурсах. Навіть після їх видалення Ви не можете гарантувати, що ці дані не були збережені іншими особами або ресурсами.

- «Переглядайте політики конфіденційності». Зважайте, що лише один клік на кнопку або чек-бокс прирівнюється до надання згоди на обробку персональних даних. Важливо ознайомлюватися з угодами користувача або політиками конфіденційності сайтів або додатків. Або принаймні спробуйте визначити, які дані запитує сайт або додаток. Чи влаштовує вас надання такої інформації? Чи необхідна така інформація для мети, з якою ви користуєтесь сайтом або додатком?

- «Перевіряйте налаштування». Ваш комп’ютер або смартфон, облікові записи та додатки мають налаштування конфіденційності. Ви можете обмежити категорії та обсяг даних, які дозволено їм збирати. Особливо звертайте увагу на налаштування щодо засобів оплати онлайн, геолокації, зображень, номера телефону.

- «Видаляйте облікові записи». Видалення додатку зі смартфона або комп’ютера не означає видалення ваших персональних даних. Якщо ви бажаєте припинення обробки персональних даних, переконайтеся, що ви діяли згідно з правилами власника сайту або додатку щодо повного видалення вашого облікового запису.

- «Надійно утилізуйте пристрої». Перед тим, як утилізувати або продати ваш комп’ютер або смартфон переконайтеся, що всі персональні дані на ньому надійно знищено. Робіть це згідно з рекомендаціями виробника або використовуйте відповідні програми.

Раніше «Судово-юридична газета» розповідала про законопроект, яким депутати пропонують збирати ДНК українців.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва