В ЄС анонсували нову програму підтримки Донбасу

18:15, 2 марта 2021
Європейський Союз у 2021 році розпочинає нову програму для підтримки економічного розвитку на сході України.
В ЄС анонсували нову програму підтримки Донбасу
Джерело фото: Офіс Президента
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Усі зусилля Української держави спрямовані на те, щоб українці на тимчасово окупованих територіях зберігали надійні, зручні та безпечні канали зв’язку з Батьківщиною. На цьому наголосив Президент Володимир Зеленський під час спільної з Президентом Європейської ради Шарлем Мішелем заяви для ЗМІ на КПВВ «Щастя» в межах робочої поїздки на Луганщину, передає Офіс Президента.

Під час поїздки Президент Європейської ради зазначив, що побачив на власні очі, як та робота, яку проводить Україна у співпраці з міжнародними партнерами на лінії дотику на Донбасі, покращує щоденне життя людей, а також зауважив, що Європейський Союз надав значну підтримку Україні для пом’якшення впливу конфлікту.

«Цього року ми розпочинаємо нову програму для підтримки економічного розвитку та надання державних послуг у цьому регіоні. Це також включатиме фінансування пунктів в’їзду-виїзду», – зазначив він.

Президент Європейської ради висловив переконання, що повне припинення вогню, відкриття більшої кількості пунктів в’їзду-виїзду, подальша робота з гуманітарного розмінування покращить життя людей по обидва боки лінії дотику, і ЄС готовий підтримувати ці зусилля.

За словами Шарля Мішеля, в ЄС очікують, що Росія забезпечить повний доступ для СММ ОБСЄ до всіх територій України, які наразі не контролюються урядом, а пандемія COVID-19 не повинна використовуватися як привід для подальшого відмежування цих територій від України.

«Ми також закликаємо Росію повернутися до Спільного центру контролю та координації», – додав Президент Європейської ради.

Раніше, «Судово-юридична газета» писала, що у Зеленського повідомили, коли чекають транш МВФ.

А також ми повідомляли, що правоохоронний комітет розгляне пропозиції Зеленського про податкову амністію.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки