Незаконно відчужені гуртожитки НАУ повернули у державну власність

14:10, 4 марта 2021
Відомо, що у 2016 році на підставі низки підроблених документів незаконно вибули у власність комерційної структури приміщення двох гуртожитків НАУ в Києві.
Незаконно відчужені гуртожитки НАУ повернули у державну власність
Джерело фото: ukrinform.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За втручання Київської міської прокуратури у державну власність повернуто незаконно відчужені гуртожитки Національного авіаційного університету. Про це повідомляє пресслужба Офісу Генпрокурора.

Встановлено, що у 2016 році на підставі низки підроблених документів незаконно вибули у власність комерційної структури приміщення двох гуртожитків по вул. Вітряні Гори у місті Києві площею понад 2 тис. кв. м вартістю понад 24 млн грн, які перебували на балансі Національного авіаційного університету.

У зв’язку з цим, ще у грудні 2016 року Київська місцева прокуратура № 7 звернулась із позовом до суду про витребування гуртожитків державі.

Подільський районний суд міста Києва у 2017 році та апеляційний суд міста Києва у 2018 році у задоволенні позову прокурора відмовили.

Не погоджуючись із вказаними судовими рішеннями, прокуратура оскаржила їх до Верховного Суду.

Суд касаційної інстанції, підтримавши позицію прокуратури, скасував рішення апеляційного суду міста Києва та направив справу на повторний розгляд до суду апеляційної інстанції.

Постановою Київського апеляційного суду позов прокурора задоволено. Вказані об’єкти нерухомості витребувано у державну власність на користь Міністерства освіти і науки України.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Києві приміщення гуртожитку упродовж 6 років використовувалась під готельні номери з метою отримання прибутку.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України