Україна піднялась на 17 позицій у рейтингу соціального прогресу

11:59, 8 марта 2021
Дослідження щорічно публікує некомерційна організація Social Progress Imperative.
Україна піднялась на 17 позицій у рейтингу соціального прогресу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Україна в 2020 році піднялася з 80-го на 63 місце у світовому рейтингу за значенням індексу соціального прогресу серед 163 країн з показником індексу 73,38 бала проти 66,97 у 2019-му.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на дані рейтингу Social Progress Index.

Згідно з дослідженням, середнє значення індексу серед усіх досліджуваних країн – 64,24 бала. У минулому році група країн з дуже високим рівнем життя і помірно високою якістю життя скоротилася з 104 до 71.

«Окремо хочу відзначити, що серед 15 країн зі схожим рівнем ВВП на душу населення за паритетом купівельної спроможності Україна посіла п'яте місце за значенням цього індексу», – зазначила міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Крім цього, міністр відзначила високу оцінку України в сферах рівного доступу жінок і чоловіків до середньої та вищої освіти, захисту майнових прав жінок, забезпечення рівних можливостей участі в політичному житті для жінок і чоловіків.

«Також Україна продемонструвала високі показники забезпечення зайнятості вразливих груп, охоплення загальною середньою освітою, наявності доступного мобільного зв'язку, доступної електроенергії», – додала голова Мінсоцполітики.

Однак Україна показала значно гірші результати в порівнянні з іншими країнами за показниками очікуваної тривалості життя після 60 років (117 місце серед 163 країн), а також відстає по ряду інших показників.

«За результатами, які призводять розробники індексу, в України висока нерівність у можливості впливати на політичні рішення в залежності від рівня соціально-економічного становища, корупція, високий рівень викидів парникових газів, висока смертність, пов'язана із забрудненням повітря, висока передчасна смертність від неінфекційних хвороб», – зазначила Лазебна.

Раніше ми писали, що Київ посів 99 місце із ТОП-100 міст світу по якості життя.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва