«Слуги Народу» ухвалили нову Доктрину щодо розвитку країни

17:25, 13 марта 2021
Фактично, це програма Президента і партії, доопрацьована на підставі досвіду перших двох років роботи у владі, і перетворена на стратегію розвитку держави.
«Слуги Народу» ухвалили нову Доктрину щодо розвитку країни
Джерело фото: пресслужба «Слуги народу»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Делегати з’їзду партії «Слуга Народу» ухвалили на XI з’їзді у Києві нову Доктрину партії, яка передбачає економіку з прозорими ринками, сучасну інфраструктуру, міцні територіальні громади, чесну та відповідальну владу, мирну, незалежну та суверенну державу. Про це повідомляє пресслужба партії «Слуга Народу».

«Це буде той документ, який об’єднає та укрупнить все те, що вже напрацьовано. Там є наші засади концептуальні, ідеологічні – ми незмінні в своїх прагненнях – це центризм, радикальний центризм, це ті принципи, з якими Президент йшов на вибори. Фактично Доктрина тією чи іншою мірою – це основна частина стратегії розвитку країн. Це нам допоможе краще робити наші зміни», – наголосив голова партії «Слуга Народу» Олександр Корнієнко.

Фактично, це програма Президента і партії, доопрацьована на підставі досвіду перших двох років роботи у владі, і перетворена на стратегію розвитку держави.

Зазначається, що доктрина складається з двох великих частин.

Перша – загальні принципи партії.

Тут прописана стратегічна мета діяльності партії і команди Зеленського в цілому – побудова «країни мрії», яка є здійсненним образом суспільних відносин і умов життя, що мають існувати в країні. Визначено стратегічний підхід партії до перетворень в Україні. Фактично – дає відповідь на запитання, яким чином «Слуга Народу» буде проводити ці зміни. Доктрина містить також ідеологічну декларацію партії, яка відображає основні положення радикально-центристської ідеології українського зразку.

Друга частина – напрямки та завданням змін, які партія має намір здійснити в країні.

Тут визначено п’ять стратегічних напрямків, за якими буде створюватися нова країна. В них – ключові процеси, запуск і розвиток яких сприятиме трансформації України у напрямку до сучасної, європейської держави з ринковою економікою та міцною демократією – мир, інститути, інвестиції, інфраструктури, народовладдя.

Також передбачається двадцять секторальних напрямків, які відповідають основним сферам життя суспільства та відображають наші плани дій у кожній з цих сфер на період до 2024 року.

Доктрина ухвалена рішенням з’їзду, але до неї можуть вноситися зміни та уточнення. Відразу ж після з’їзду Доктрину буде обговорено на регіональних партійних конференціях по всій країні, вона буде обговорюватися в місцевих організаціях і первинних осередках.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що 13 березня у Києві  розпочався з’їзд партії «Слуга народу»  за участі Зеленського.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва