Справа ПриватБанку: суд наклав арешт на 3 млн доларів та корпоративні права Яценка

18:25, 13 марта 2021
Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду наклала арешт на 3 млн дол. колишнього першого заступника голови правління ПАТ «КБ «Приватбанк» Володимира Яценка та на 1/2 частину часток корпоративних прав, які належать його цивільній дружині.
Справа ПриватБанку: суд наклав арешт на 3 млн доларів та корпоративні права Яценка
Джерело фото: Pinterest
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

12 березня Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розглянула апеляційну скаргу прокурора на ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 26.02.2021, якою частково задоволено клопотання прокурора та накладено арешт на майно, а саме: житлові будинки, земельні ділянки, транспортні засоби колишнього першого заступника голови правління ПАТ «КБ «Приватбанк». Про це повідомляє пресслужба Верховного Суду.

За наслідками судового засідання суд частково задовольнив апеляційну скаргу прокурора, та скасував ухвалу слідчого судді в частині відмови в задоволенні клопотання щодо накладення арешту на депозитний рахунок, на якому розміщені грошові кошти,  а також на 1/2 частину часток корпоративних прав, зареєстрованих на особу, з якою підозрюваний проживає однією сім'єю, але не перебуває у шлюбі.

У цій частині суд ухвалив накласти арешт на депозитний рахунок, який належить підозрюваному, а також на 1/2 частину часток корпоративних прав у статутних капіталах трьох підприємств, що належать особі, з якою підозрюваний проживає однією сім'єю, але не перебуває у шлюбі.

Ухвала є остаточною, набирає законної сили з моменту проголошення та оскарженню не підлягає. Повний текст рішення буде проголошено 17 березня. Суддя Калугіна І.О. висловила окрему думку в частині накладення арешту на корпоративні права.

Судове засідання у справі №991/1396/21 від 12.03.2021.

 

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що запобіжний захід колишньому першому заступнику голови правління залишили без змін у справі «ПриватБанку».

Крім того, ми повідомляли, що колишнім топ-менеджерам ПриватБанку повідомлено про підозру в розтраті 136 млн гривень.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України