Звільнення держслужбовця за ініціативою суб’єкта призначення: роз’яснення НАДС

18:35, 22 марта 2021
Оновлені положення передбачають обов’язок суб’єкта призначення або керівника державної служби в державному органі одночасно з попередженням про звільнення на підставі п. 1 частини першої статті 87 пропонувати держслужбовцю відповідну посаду з урахуванням положень абзацу другого частини третьої статті 87 Закону.
Звільнення держслужбовця за ініціативою суб’єкта призначення: роз’яснення НАДС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Законом України від 23 лютого 2021 р. №1285-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби та інших питань державної служби» передбачено ряд змін до Закону «Про державну службу», передає офіційний сайт НАДС.

«Зокрема, мова йде про виключення статті 87-1. Також в новій редакції викладено частину 3 статті 87, що регулює питання припинення державної служби за ініціативою суб’єкта призначення.

Оновлені положення передбачають обов’язок суб’єкта призначення або керівника державної служби в державному органі одночасно з попередженням про звільнення на підставі п. 1 частини першої статті 87 пропонувати держслужбовцю відповідну посаду з урахуванням положень абзацу другого частини третьої статті 87 Закону. При цьому враховується переважне право на залишення на роботі, передбачене законодавством про працю», — сказано у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Національне агентство України з питань державної служби розробило роз’яснення щодо процедури вивільнення державних службовців районної державної адміністрації у зв’язку з її припиненням.

Також ми писали, що уряд змінив підхід щодо оголошення конкурсів на посади держслужби.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Борис Продан
    Борис Продан
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Дмитро Шмигельський
    Дмитро Шмигельський
    суддя Деснянського районного суду міста Києва