Уряд змінив підхід щодо оголошення конкурсів на посади держслужби

14:28, 11 марта 2021
Урядом буде забезпечено оголошення 115 конкурсів та призначення осіб на відповідні посади за їх результатами.
Уряд змінив підхід щодо оголошення конкурсів на посади держслужби
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет Міністрів України ухвалив підхід, за яким буде здійснюватися оголошення конкурсів на посади держслужби, починаючи з 17 березня 2021 року, передає Facebook-сторінка «Реформа державного управління».

Згідно з Протокольним рішенням КМУ оголошення конкурсів буде відбуватись щотижня за таким орієнтовним підходом: 4 конкурси (на посади, що зайняті на підставі контрактів) + 1 «звичайний» конкурс (на інші вакантні посади).

З 06 березня 2021 року набрав чинності Закон України від 23 лютого 2021 року №1285-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби та інших питань державної служби».

Відповідно до цього Закону конкурси на посади, що обіймають особи, з якими до набрання ним чинності укладені контракти про проходження державної служби на період дії карантину, оголошуються протягом 6 місяців з дня набрання чинності цим Законом відповідно до черговості укладення контрактів про проходження державної служби на відповідні посади.

Загальна кількість укладених контрактів на посади державної служби категорії «А», на які має бути оголошено конкурс, становить 91, з них щодо 74 суб’єктом призначення є КМУ, а стосовно 17 – інші суб’єкти призначення.

Водночас, крім оголошення вищезазначених конкурсів є потреба в оголошенні «звичайних» конкурсів на посади вищого корпусу, що залишаються вакантними та не заповнювалися шляхом добору на час карантину.

НАДС підготувало проект почергового проведення конкурсів з розрахунку на 6 місяців (з 17 березня по 25 серпня 2021 року), організації проведення усіх етапів конкурсного відбору та ефективної роботи Комісії з питань вищого корпусу державної служби.

Таким чином Урядом буде забезпечено оголошення 115 конкурсів та призначення осіб на відповідні посади за їх результатами.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Національне агентство України з питань державної служби розробило роз’яснення щодо процедури вивільнення державних службовців районної державної адміністрації у зв’язку з її припиненням.

Також ми писали, у НАДС обговорили впровадження HRMIS.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва