Реформування територіальної організації виконавчої влади: відбувається обговорення законопроекту

21:00, 22 марта 2021
До кінця обговорення законопроекту № 4298 залишилось 12 днів.
Реформування територіальної організації виконавчої влади: відбувається обговорення законопроекту
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування пропонує долучитися до публічного обговорення  проекту Закону «Про внесення змін до Закону України «Про місцеві державні адміністрації» та деяких інших законодавчих актів України щодо реформування територіальної організації виконавчої влади в Україні» (реєстр. № 4298 від 30.10.2020).

Для обговорення, оцінки та рейтингування зазначеного проекту нормативно-правового акта до 4 квітня 2021 року просимо перейти за посиланням на порталі Верховної Ради України «Громадське обговорення законопроектів».

«У законопроекті пропонується нова редакція Закону України «Про місцеві державні адміністрації» та передбачається внесення змін до 5 інших законодавчих актів України. Метою поданого документа є створення правових передумов для функціонування місцевих державних адміністрацій префектурного типу до внесення відповідних змін до Конституції України (щодо децентралізації влади) та приведення законодавства про місцеві державні адміністрації у відповідність із сучасними викликами, які постають перед посадовими особами обласних та районних державних адміністрацій під час виконання конституційних повноважень у межах відповідних районів та областей. Йдеться також про запровадження системи забезпечення законності в діяльності органів та посадових осіб місцевого самоврядування в Україні, яка грунтується на положеннях частини другої статті 144 Конституції України», — йдеться у короткому описі обговорення.

Раніше ми писали: назвали 7 законопроектів, які мають поєднати громади.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду