Ексглаву Укравтодору Новака випустили під заставу: ЗМІ

15:20, 12 апреля 2021
Суддя окружної прокуратури у Варшаві Агнєшка Доманська, попри аргументи прокуратури продовжити арешт Новаку на чергові три місяці, ухвалила рішення звільнити його з-під варти.
Ексглаву Укравтодору Новака випустили під заставу: ЗМІ
Джерело фото: censor.net
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Окружний суд у Варшаві в понеділок не продовжив арешт колишньому в.о. голови Укравтодору Славоміру Новаку, який підозрюється в корупції. Про це повідомляє кореспондент Укрінформ.

«Суд обрав проти Новака запобіжний захід у вигляді заборони на виїзд з країни, перебування під постійним наглядом поліції і майнової застави на суму 1 млн злотих (понад 7 млн грн)», - передають у ЗМІ.

Суддя окружної прокуратури у Варшаві Агнєшка Доманська, попри аргументи прокуратури продовжити арешт Новаку на чергові три місяці, ухвалила рішення звільнити його з-під варти. Відтак, у понеділок його було випущено з варшавського СІЗО.

Зазначається, що захист Новака позитивно сприйняв це рішення суду, а прокуратура має намір його опротестувати. У прокуратурі підкреслюють, що звільнення підозрюваного з СІЗО загрожує розслідуванню справи. Речниця окружної прокуратури у Варшаві Александра Скшиняж не виключила, що Новак намагатиметься ухилитися від участі у слідстві, впливати на інших свідків і навіть може утекти з країни.

Як повідомлялося, 22 липня суд Варшави заарештував Новака на три місяці за підозрою в корупційних діях на посаді голови Укравтодору. Його затримання було наслідком співпраці українського НАБУ та польського Центрального антикорупційного бюро (CBA), а також органів прокуратури обох країн. Згодом, його тимчасовий арешт ще двічі продовжувався.

Окрім Новака, у корупційній справі підозру вручено ще п’ятьом особам, у тому числі двом громадянам Польщі; іноземцю, представнику однієї з компаній-учасниць тендерів Укравтодору; ексрадниці в.о. голови Укравтодору, громадянці України.

Новак очолював з 2011 по 2013 рік міністерство транспорту і водного господарства Польщі, а з жовтня 2016-го до жовтня 2019 був в.о. голови Укравтодору.

У середині вересня CBA поінформувало про виявлення двох сховків, у яких Новак приховав готівку в еквіваленті понад 1 мільйон доларів. Спецслужба також наклала арешт на інші активи, котрі, як оцінює CBA, придбано за гроші, що походять з корупційних злочинів. Йдеться про дві квартири, загальна вартість яких оцінюється майже у 2 млн злотих (близько 550 тис. дол.), а також автомобіль Land Rover. Крім, того СBA вилучила інші матеріальні цінності, які можуть бути доказами у справі.

Новак та його захист відкидає усі звинувачення на свою адресу, називаючи їх політичним замовленням чинної польської влади. Раніше він був одним із провідних політиків опозиційної нині «Громадянської платформи» та членом уряду Дональда Туска.

Крім того, «Судово-юридична газета» повідомляла, що ексглаві Укравтодора Новаку продовжили арешт.

Також ми писали, що колишній глава Укравтодора Новак брав хабарі та відмивав гроші: САП.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва