Під Києвом крадій намагався «купити» поліцейського за 1 тисячу доларів: подробиці

19:05, 14 апреля 2021
Правоохоронці Київщини затримали чоловіка, який намагався «відкупитися» від кримінальної відповідальності.
Під Києвом крадій намагався «купити» поліцейського за 1 тисячу доларів: подробиці
Джерело фото: УП
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Київській області поліцейські викрили мешканця столиці на крадіжці в одному з магазинів села Софіївська Борщагівка. Натомість чоловік вирішив «домовитися» з начальником місцевої поліції та за тисячу доларів уникнути покарання. За спробу підкупу службової особи фігурантові загрожує до восьми років позбавлення волі. Про це повідомляє пресслужба Департаменту внутрішньої безпеки НПУ.

До Київського обласного управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України надійшов рапорт начальника одного з відділень Бучанського районного управління поліції Київщини про пропозицію йому неправомірної вигоди від фігуранта кримінального провадження.

«37-річний чоловік – мешканець столиці – викрав товар в одному з магазинів села Софіївська Борщагівка Бучанського району. За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України», - повідомляють у Департаменті.

Однак зловмисник, намагаючись уникнути відповідальності, запропонував посадовцю поліції тисячу доларів США «відкупних». Хабар – в обмін на закриття матеріалів провадження та подальше припинення переслідування за іншими фактами злочинної діяльності.

За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ слідчі поліції Київщини внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Оперативники УДВБ НПУ разом із працівниками слідчого управління ГУНП у Київській області, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури, затримали хабародавця – під час передачі підполковнику поліції 700 доларів США – частини від обіцяної суми.

Наразі зловмисника затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому готується вручення підозри та подано клопотання до суду про обрання запобіжного заходу. Фігурантові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від чотирьох до восьми років.

Також «Судово-юридична газета» писала, що у справі «Укравтодору» фігурує новий підозрюваний.

Крім того, ми повідомляли про те, що вимагали гроші при видачі тіла померлих від COVID-19: у Києві затримали лікарів моргу.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси