У справі «Укравтодору» фігурує новий підозрюваний

12:20, 14 апреля 2021
НАБУ повідомило про підозру бенефіціару групи компаній у наданні хабаря колишньому очільнику «Укравтодору».
У справі «Укравтодору» фігурує новий підозрюваний
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

13 квітня 2021 року НАБУ і САП повідомили бенефіціару групи компаній, що здійснюють свою діяльність у сфері дорожнього господарства на території України, про підозру в наданні колишньому в.о. голови Державного агентства автомобільних доріг України (далі — «Укравтодор») неправомірної вигоди, - повідомляє пресслужба НАБУ.

У ході слідства встановлено, що підозрюваний особисто та через підконтрольних йому осіб, систематично надавав «абонентську плату» керівництву «Укравтодору» в обмін на проявлення «лояльності» до його компаній.  За даними НАБУ і САП, - це 575 тис. дол. США та 70 тис. євро упродовж  2017-2019 рр.

Зі свого боку колишній очільник «Укравтодору» сприяв компаніям підозрюваного в продовженні строку дії контракту з виконання робіт на окремих ділянках дороги М-05 Київ-Одеса, фінансування якої здійснювалося коштом кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку в рамках проєкту «Панʼєвропейські коридори». Крім того, керівник «Укравтодору» «не помітив» порушення графіку виконання робіт компанією підозрюваного, що дозволило уникнути сплати понад 9 млн євро штрафу.

Влітку 2020 року, в результаті спільної операції, проведеної детективами НАБУ з представниками Центрального антикорупційного бюро Республіки Польща, за процесуального керівництва САП та Окружної прокуратури Варшави викрито злочинну групу на чолі з колишнім в.о. голови Державного агентства автомобільних доріг України.

У січні 2021 року матеріали кримінального провадження стосовно екскерівника «Укравтодору» скеровано для завершення досудового розслідування до Польщі, оскільки він є громадянином цієї держави.

Також слід зазначити, що Генеральним прокурором України в листопаді 2020 підписано угоду з Генеральним прокурором Республіки Польща про продовження діяльності створеної між антикорупційними відомствами спільної слідчої групи. Це дало можливість детективам Національного бюро, за сприяння Центрального антикорупційного бюро Республіки Польща здобути нові докази причетності до протиправної діяльності окремих громадян України.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ексглаву Укравтодору Новака випустили під заставу.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки