$11 300 за громадянство: у Києві викрили шахраїв, які прикривалися зв’язками в органах влади

19:20, 20 апреля 2021
Шахраї запевняли, що підтримують близькі дружні стосунки з впливовими високопосадовцями в правоохоронних органах, Офісі Президента України та Державній міграційній службі.
$11 300 за громадянство: у Києві викрили шахраїв, які прикривалися зв’язками в органах влади
Джерело фото: ОГП
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Викрито двох осіб, які прикривалися зв’язками в органах влади та шляхом обману заволоділи $11 300. Про це повідомляє пресслужба Офісу Генпрокурора.

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора викрито двох осіб на заволодінні чужим майном у великих розмірах шляхом обману (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 190 КК України).

За даними слідства, двоє осіб шахрайським шляхом заволоділи грошовими коштами потерпілого у сумі 11 300 доларів США за нібито сприяння в отриманні ним громадянства України. При цьому вони запевнили його, що підтримують близькі дружні стосунки з впливовими високопосадовцями в правоохоронних органах, Офісі Президента України та Державній міграційній службі.

У рамках кримінального провадження проведено ряд обшуків у місті Києві. За адресою проживання одного з фігурантів виявлено та вилучено предмети, схожі на патрони, у кількості 136 штук, три предмети циліндричної форми, візуально схожі на вибухові «піротехнічні шашки», «платформу-кліше» для гербової печатки правоохоронного органу та інше.

Наразі одному з них повідомлено про підозру, вирішується питання щодо повідомлення про підозру іншому та обрання їм запобіжного заходу.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що прокурора та працівника СБУ судитимуть за фальсифікацію кримінального провадження для отримання $100 тисяч.

Крім того, відомо про валютний хабар за сприяння у знятті арешту з нерухомості, за який судитимуть держслужбовця.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області