Комітет Сенату США підтримав збільшення військової підтримки України до $300 млн

17:14, 22 апреля 2021
Проект також передбачає $4 млн допомоги на тренування українських військових.
Комітет Сенату США підтримав збільшення військової підтримки України до $300 млн
Джерело фото: golosameriki.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Комітет Сенату США підтримав збільшення військової підтримки України до $300 млн, включно з летальною зброєю, –  повідомляє «Голос Америки».

Голова Комітету сенатор від Демократичної партії США Боб Менендес назвав ініціативу «своєчасним сигналом» на підтримку України.

«Уже сім років після російського вторгнення, українські військові продовжують самовіддано захищати свою Батьківщину від російських сухопутних, морських та кібернападів, які порушують український суверенітет і безпеку, – заявив Менендес у своєму виступі. – Я з гордістю приєднуюся до сенатора Ріша щодо законопроекту про «Безпекове партнерство з Україною»  пакету довгострокової допомоги, який демонструє нашу двопартійну відданість безпечній Україні. Як ми усі знаємо, безпекова ситуація дедалі погіршується, адже тисячі російських військ накопичуються на кордоні України. Цей законопроект не міг бути більш своєчасним, аби надіслати світу меседж, що ми підтримуємо Україну»

Законопроект із «Безпекового партнерства з Україною» передбачає виділення 300 млн доларів на військову підтримку, включно з наданням летальної зброї, і 4 млн доларів на тренування українських військових.

Крім того, проектом рекомендується призначити спеціального посла США з питань України.

Проект також містить пункт про те, що президент повинен повідомити Конгресу про можливість застосування санкцій проти Nord Stream 2 AG і ще 19 компаній, залучених до будівництва «Північного потоку-2», в рамках пакету Protecting Europe's Energy Security Act.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що в Офісі Президента обговорили загострення ситуації на Донбасі зі стратегічними радниками країн НАТО.

Також Володимир Зеленський заявив, що Україна готова до російського вторгнення.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду