У Мінсоцполітики розповіли, кому будуть доставляти пенсію «Укрпоштою», а хто перейде на карту

20:00, 28 апреля 2021
Там, де немає відділень банків та банкоматів, Мінсоцполітики буде домовлятися з «Укрпоштою», щоб доставляти пенсії людям.
У Мінсоцполітики розповіли, кому будуть доставляти пенсію «Укрпоштою», а хто перейде на карту
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Мінсоцполітики кажуть, що з 11 мільйонів пенсіонерів 7,6 мільйонів отримують пенсійні виплати через банк. Держава за це нічого не платить, людина має виписку з рахунку, квитанцію, у разі необхідності – має документи, щоб відстояти свої права. Пенсіонер може зняти всю суму одразу, розраховуватись карткою, або не знімати частину пенсії взагалі і, навіть, отримувати додаткові відсотки. Про це розповіла Марина Лазебна, Міністр соціальної політики, в прямому ефірі телеканалу «24 канал» у програмі «Перехресний допит».

З «Укрпоштою» іде тривала дискусія про тарифи. Вперше в цьому році Пенсійний фонд уклав договір з «Укрпоштою» на перший квартал, а не на рік, через це питання. Потрібно зазначити, що тариф розраховується від суми пенсії: чим більше підвищуємо людям пенсію, тим більше отримує «Укрпошта» за доставку цієї пенсії. В першу чергу держава планує спрямувати кошти на зростання пенсій, а вартість доставки має зростати відповідно. У нас же середня вартість доставки зросла за 5 років у 2,5 рази, але пенсії так не зросли.

Наприклад, у Києві, в якому є банки і банкомати, держава платить кошти «Укрпошті» за доставку пенсій, але люди за нею приходять у відділення самостійно.

«Ми не просимо це робити людей з маломобільних категорій: людей з інвалідністю І групи, людей віком 80+, самотніх пенсіонерів, які потребують догляду, – для цих людей ми одразу зафіксували, що їм доставка пенсій здійснюватиметься додому. Це 1,7 мільйонів пенсіонерів», - повідомляють у міністерстві соцполітики.  

Однак, зазначають, що частина з них самостійно вирішила отримувати пенсію на банківську картку.

«Я розумію проблему сільської місцевості. Ми сьогодні з директором «Укрпошти» домовилися, що порахуємо калькуляцію, собівартість доставки в селах. І там, де немає відділень банків та банкоматів, будемо домовлятися з «Укрпоштою», щоб доставляти пенсії людям», - каже М.Лабезна.

Крім того, «Судово-юридична газета» писала про те, кому підвищать пенсії: деталі від Третьякової.

Також ми повідомляли, що заступник Міністра розповів, кому не будуть призначатися субсидії та як доставлятимуть пенсії.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки