Аваков вважає необґрунтованою підозру ветерану АТО, який смертельно поранив людину, котра вдерлася до його будинку

16:20, 6 мая 2021
За словами глави МВС, право на самооборону і захист свого житла, крім випадків перевищення меж необхідної самооборони, гарантовано законом.
Аваков вважає необґрунтованою підозру ветерану АТО, який смертельно поранив людину, котра вдерлася до його будинку
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що слідство у справі про напад п‘ятьох нетверезих молодиків на будинок ветерана АТО буде передано в ГСУ Нацполіції, повідомляє департамент комунікації МВС України.

Мова йде про інцидент, що стався на Тернопільщині, коли п‘ятеро нетверезих молодиків намагалися вдертися до приватного будинку. А його господар, захищаючись, смертельно поранив одного з нападників. Тоді, 24-річний житель села Глещава, захищаючись від нападу шістьох напідпитку ровесників, ножем травмував одного з них. Потерпілий помер від втрати крові.

«Вважаю передчасним та необґрунтованим пред’явлення підозри 24-річному ветерану АТО, який був вимушений застосувати холодну зброю для самозахисту після того, як до нього, до його домівки, прийшли п’ятеро нападників, один з яких пізніше загинув від отриманих поранень, - зазначив Арсен Аваков. - Життя людини безцінне, і ніхто немає права зазіхати нього».

Міністр внутрішніх справ наголосив, що право на самооборону та захист свого житла, крім випадку перевищення мір необхідної самооборони, - кожному гарантоване Законом. І додав, що слідство цього інциденту буде передане до Головного слідчого управління Нацполіції.

«Справа про вторгнення на територію домоволодіння та напад групи з п’ятьох осіб на ветерана АТО буде передана в Головне слідче Управління Національної поліції, а слідчі звернуться до суду з клопотанням про зміну запобіжного заходу з цілодобового домашнього арешту - на особисте зобов’язання, - зазначив Арсен Аваков, додавши, що «слідство буде повним, неупередженим та об‘єктивним».

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Аваков закликав ветеранів бути готовими на випадок вторгнення РФ: «Скажений собака знову біля наших воріт».

Крім того, ми повідомляли про те, що у Вінниці військовослужбовці затримали юнака з наркотиками.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва