В які строки вноситься дані судового рішення по заблокованих податкових накладних

11:00, 11 мая 2021
Датою внесення відомостей до Реєстру вважається день, зазначений у рішенні суду, або день набрання законної сили таким рішенням.
В які строки вноситься дані судового рішення по заблокованих податкових накладних
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

З 23 квітня 2021 року набрали чинності зміни до Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних, затвердженого постановою КМУ від 29.12.2010 р. №1246 (далі – Порядок). Про це повідомляє ДПС у Кіровоградській області.

Так, до Єдиного реєстру податкових накладних (далі – Реєстр) приймаються податкова накладна та/або розрахунок коригування, складені в електронній формі з накладенням:

  • кваліфікованого електронного підпису головного бухгалтера (бухгалтера) або кваліфікованого електронного підпису керівника (у разі відсутності у постачальника (продавця) посади бухгалтера) та кваліфікованої електронної печатки (у разі наявності) постачальника (продавця), що є юридичною особою;
  • кваліфікованого електронного підпису постачальника (продавця), що є фізичною особою-підприємцем.

При цьому розрахунок коригування, що підлягає реєстрації отримувачем (покупцем), приймається до Реєстру, якщо він складений із накладенням постачальником (продавцем) та отримувачем (покупцем) кваліфікованого електронного підпису відповідно до вищезгаданих норм.

Для делегування права підпису податкової накладної та/або розрахунку коригування іншій посадовій особі платник податку повідомляє про таку особу, в тому числі дані кваліфікованого сертифіката відкритого ключа зазначеної особи, орган ДПС за основним місцем обліку (за неосновним місцем обліку – для платників податку, які змінили місцезнаходження та для яких сплата визначених законодавством податків і зборів після такої реєстрації здійснюється за місцем попередньої реєстрації до закінчення поточного бюджетного періоду) відповідно до Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженого в установленому порядку.

Внесення відомостей до Реєстру на підставі рішення суду, яке набрало законної сили, здійснюється з дотриманням вимог Порядку. При цьому вимоги абз. 10 п. 12 Порядку не застосовуються до податкової накладної та/або розрахунку коригування, реєстрацію яких зупинено в установленому порядку.

Датою внесення відомостей до Реєстру вважається день, зазначений у рішенні суду, або день набрання законної сили таким рішенням.

Зазначені зміни внесено постановою КМУ від 21.04.2021 р. №378 «Про внесення змін до Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних».

Також «Судово-юридична газета» писала, що ВС роз’яснив, що є характерною рисою електронного документа.

Крім того, ми повідомляли, чи може місцева влада встановлювати індивідуальні ставки для податків та зборів: пояснення ДПС.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде