Сміттєві махінації на понад 2 мільйони: на Львівщині підозрюють організовану злочинну групу

20:22, 25 мая 2021
Службовці заволоділи бюджетними коштами на загальну суму понад 2 млн грн, завищивши витрати на вивезення сміття зі Львова.
Сміттєві махінації на понад 2 мільйони: на Львівщині підозрюють організовану злочинну групу
Джерело фото: Львівська обласна прокуратура
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На Львівщині підозрюють організовану злочинну групу, які займалися махінаціями з відходами на понад 2 млн грн. Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

Так, п’ятьом особам повідомлено про підозру за фактом заволодіння бюджетними коштами (ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, протягом 2020 року службові особи підприємств, які мали укладені договори з Львівською міськрадою на утилізацію відходів, разом з підприємцями-субпідрядниками, що фактично займалися вивезенням твердих побутових відходів, завищивши витрати на вивезення сміття з м. Львова, заволоділи бюджетними коштами на загальну суму понад 2 млн грн. Зокрема, до уповноважених структурних підрозділів Львівської міськради подавалися підроблені офіційні документи, в яких були вказані більші відстань перевезення та пробіг транспортних засобів. Натомість, сміття за готівку вивозили у нічний час за межі міста, у тому числі й в інші області, та викидали на несанкціонованих сміттєзвалищах, а різницю між документально освоєними та фактично витраченими коштами розділяли між собою.

У ході проведення 23 обшуків на території Львівської, Київської, Житомирської, Тернопільської, Хмельницької, Рівненської, Івано-Франківської та Закарпатської областей вилучено бухгалтерську документацію, мобільні телефони, чорнові записи та інші докази причетності осіб до скоєння злочину.

Наразі тривають слідчі дії, вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів та відсторонення їх від посад.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що в одному з районів столиці невідомі засипали берег озера гнилою капустою.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України