В Україні запроваджено експериментальний проект щодо отримання держреєстратором прав на нерухоме майно

14:39, 27 мая 2021
Набрала чинності постанова Кабміну № 509.
В Україні запроваджено експериментальний проект щодо отримання держреєстратором прав на нерухоме майно
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Південно-Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції м. Дніпро повідомило, що запроваджено експериментальний проект щодо отримання державним реєстратором прав на нерухоме майно за допомогою Державного реєстру речових прав на нерухоме майно відомостей про державну реєстрацію права власності на нерухоме майно, що перебувають у розпорядженні комунальних підприємств бюро технічної інвентаризації на паперових носіях. Про це йдеться у пресслужбі відомства.

«25 травня 2021 року набрала чинності  постанова Кабінету Міністрів України від 28 квітня 2021 № 509 «Про запровадження експериментального проекту щодо отримання державним реєстратором прав на нерухоме майно за допомогою Державного реєстру речових прав на нерухоме майно відомостей про державну реєстрацію права власності на нерухоме майно, що перебувають у розпорядженні комунальних підприємств бюро технічної інвентаризації на паперових носіях, та внесення змін до деяких постанов Кабінету міністрів України».

Вказаною постановою затверджено Порядок отримання державним реєстратором прав на нерухоме майно за допомогою Державного реєстру речових прав на нерухоме майно відомостей про державну реєстрацію права власності на нерухоме майно, що перебувають у розпорядженні підприємств бюро технічної інвентаризації на паперових носіях, а також рекомендовано комунальним підприємствам бюро технічної інвентаризації, у розпорядженні яких перебувають відомості про державну реєстрацію права власності на нерухоме майно на паперових носіях у зв’язку із здійсненням підприємствами бюро технічної інвентаризації до 1 січня 2013 року повноважень щодо проведення державної реєстрації права власності на нерухоме майно, взяти участь у реалізації експериментального проекту.

Крім того, вказаною постановою вносяться зміни до деяких постанов Кабінету міністрів України в сфері державної реєстрації», — йдеться у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Мін’юст навів повний перелік послуг щодо повноваження нотаріуса.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Яковлєв
    Олександр Яковлєв
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду