Презентували національний тест на цифрову грамотність для держслужбовців

14:25, 27 мая 2021
Як зазначила голова НАДС Наталія Алюшина, швидке розповсюдження цифрових технологій робить важливим розвиток цифрових навичок державних службовців.
Презентували національний тест на цифрову грамотність для держслужбовців
Джерело фото: пресслужба Міністерства цифрової трансформації України
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Національне агентство України з питань державної служби повідомило, що було презентовано національний тест на цифрову грамотність для державних службовців. Про це повідомляє пресслужба НАДС.

«Швидке розповсюдження цифрових технологій робить важливим  розвиток цифрових навичок державних службовців. Тож завдяки цифрограму вони можуть з’ясувати рівень власної цифрової грамотності,  свої «сильні» та «слабкі» сторони. Для чого це потрібно? Щоб розуміти, які базові знання вже є, а над чим варто попрацювати та поглибити. Важливо і те, що  отримані результати можна буде використовувати як основу для професійного навчання державних службовців. З іншого боку зазначу, що цифрограм важливий і для нашого Агентства, оскільки ми займаємося формуванням державного замовлення на професійне навчання держслужбовців за різними програмами професійного спрямування. Саме наявність такого інструменту  допоможе спрогнозувати запит і потребу в професійному навчанні в напрямку цифрової освіти і вчасно це забезпечити. Але найголовніше, що цифрограм, безумовно, буде сприяти розвитку професійних кадрів на державній службі і потенційних кандидатів також», - зазначила голова НАДС Наталія Алюшина під час заходу.

Презентація новітнього цифрового інструменту відбулася за участі заступника Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції

Валерії Іонан, голови Національного агентства кваліфікацій Юрія Баланюка та голови правління Асоціації «Професійний Уряд» Іванни Дідур. 

Додамо, що цифрограм для держслужбовців заснований на рамці цифрових компетентностей для громадян України та оцінює 30 цифрових компетентностей. 

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що уряд на своєму засіданні схвалив приєднання НАДУ до Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Марчак
    Віталій Марчак
    заступник голови Чернівецького апеляційного суду
  • Ігор Залімський
    Ігор Залімський
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду