Для України надання ПДЧ в НАТО – це не тема для обговорення з Росією, – Зеленський

22:34, 24 июня 2021
«Питання НАТО – все ж таки питання безпеки, а ми багато років використовуємо його як політичне питання», – Зеленський.
Для України надання ПДЧ в НАТО – це не тема для обговорення з Росією, – Зеленський
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент Володимир Зеленський переконаний, що відносини України та НАТО, включно з наданням Плану дій щодо членства, є питаннями для обговорення з країнами Альянсу, а не з Росією. Про це він сказав в інтерв’ю програмі «VIP з Наталією Мосейчук» на телеканалі «1+1», інформує ОП.

«Вважаю, що ПДЧ – це не питання спілкування між Україною та Росією. Це наше спілкування з країнами Альянсу», – наголосив він.

Володимир Зеленський додав, що питання просування України на шляху до членства в НАТО багато років мало більшою мірою політичний характер, ніж безпековий.

«Ми й самі в деяких речах винні, я вважаю. Тому що питання НАТО – все ж таки питання безпеки, а ми багато років використовуємо (його. – Ред.) як політичне питання», – зазначив Президент.

«Мені здається, ми тиснули раніше неправильно – не конкретно, а просто показували, що є така адженда (порядок денний. – Ред.). Мені здається, що багато країн зрозуміли, що Україну можна тримати на відстані… А ми потребуємо зараз підтримки – у нас війна, і зараз потребуємо конкретних дій і від країн Альянсу, і від США. Це важливі меседжі, які отримала Америка від нас», – додав Глава держави.

Також Зеленський розповів, про що планує говорити з Байденом.

Крім того, глава держави висловився щодо ситуації з судовою реформою.

Подписывайтесь на наш Telegram-канал и на Twitter, чтобы быть в курсе самых важных событий.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду