Німеччина послабила обмеження на в'їзд для вакцинованих осіб

16:24, 25 июня 2021
Для в'їзду необхідно надати цифровий сертифікат COVID європейського зразка або аналог підтвердження вакцинації в цифровій або в паперовій формі.
Німеччина послабила обмеження на в'їзд для вакцинованих осіб
Джерело фото: pravda.com.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

З 25 червня 2021 року в’їзд з України в Німеччину для осіб, повністю вакцинованих від SARS-CoV-2 вакцинами, схваленими Європейським агентством з лікарських засобів (EMA), буде знову можливим. Повністю вакциновані особи зможуть знову в'їжджати в Німеччину з метою відвідання друзів, знайомих та родичів, а також з туристичною метою. Безвізовий в'їзд для громадян України з біометричними паспортами буде знову можливим. Про це повідомляє пресслужба посольства Німеччині в Україні.

Право в'їзду до Німеччини матимуть ті особи, які отримали щеплення однією з вакцин, зазначених на інтернет-сторінці Інституту Пауля Ерліха, якщо з дня щеплення останньою необхідною дозою вакцини або вакциною, яка потребує однієї дози, пройшло щонайменше 14 днів. Наразі це стосується тільки вакцин, визнаних Європейським агентством з лікарських засобів (англ. European Medicines Agency, EMA). Перелік вакцин планується також розширити і доповнити іншими вакцинами з аналогічними захисними стандартами, як тільки будуть завершені необхідні тестування.

Для в'їзду необхідно надати цифровий сертифікат COVID європейського зразка або аналог підтвердження вакцинації в цифровій або в паперовій формі, виданий німецькою, англійською, французькою, італійською або іспанською мовами. Цей документ має містити наступну інформацію:

  • Персональні дані вакцинованої особи (прізвище, ім’я та дата народження);
  • Дата вакцинації, кількість вакцин;
  • Назва вакцини;
  • Назва захворювання, від якого було зроблено щеплення;
  • Інформація, яка б вказувала на відповідальну за проведення вакцинації чи видачу сертифіката особу або організацію, наприклад офіційний символ чи назва особи/організації.

Для осіб, які одужали від хвороби, щеплення може складатися лише з однієї дози вакцини. Для підтвердження повної вакцинації особам, які одужали, необхідно також довести, що перед щепленням вони хворіли на коронавірус SARS-CoV-2. Підтвердженням факту хвороби має бути позитивний результат ПЛР-тесту. Підтвердження одужання повинне бути німецькою, англійською, французькою, італійською або іспанською мовами в електронному вигляді або в паперовій формі.

Особи, яким ще не виповнилось 12 років і які ще не отримали щеплення проти коронавірусу, можуть за наявності у них документального підтвердження про тест (ПЛР або антиген-тест) в'їжджати до Німеччини у супроводі одного або обидвох повністю вакцинованих батьків. Особи, яким ще не виповнилось 6 років, підтвердження тестування при цьому не потрібне.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Україна зняла карантинні обмеження на в'їзд з Індії.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде