Катування заради зізнання у злочині: судитимуть поліцейських на Черкащині, фото

18:44, 25 июня 2021
Правоохоронці вибили потерпілому чотири передніх зуби.
Катування заради зізнання у злочині: судитимуть поліцейських на Черкащині, фото
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Судитимуть п’ятьох поліцейських на Черкащині, які катували затриманого заради зізнання у злочині. Про це повідомляє пресслужба Офісу Генпрокурора.

Прокурорами спеціалізованого підрозділу з протидії порушенням прав людини Офісу Генпрокурора скеровано до суду обвинувальний акт стосовно п’яти співробітників одного з територіальних підрозділів поліції Черкаської області, у тому числі керівника, за фактами катування, насильницького зникнення людини та приховування злочину (ч. 1, 2 ст. 127, ч. 2 ст. 146-1, ч. 1 ст. 396 КК України).

За даними слідства, у лютому 2021 року двоє дільничних та оперуповноважений затримали і доставили до відділку поліції чоловіка, якого хотіли перевірити на причетність до вчинення нерозкритих злочинів – крадіжок та шахрайства. Після того як затриманий відмовився визнати вину у скоєнні злочинів, двоє поліцейських упродовж декількох годин били його руками і ногами по голові, обличчю та тулубу, вдягнувши у кайданки. Вимагаючи таким чином зізнання, вони вибили потерпілому чотири передніх зуби.

Інші двоє правоохоронців – ще один оперуповноважений та керівник підрозділу не оформили затримання особи належним чином і не повідомили про злочин, а намагалися його приховати, знищивши сліди протиправних дій.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що на Харківщині поліцейські катували наркозалежних з метою отримання грошей.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України