Заволодіння понад 500 тис грн на ремонті доріг: судитимуть членів організованої групи на Черкащині

13:30, 9 июля 2021
Організатор угруповання зареєстрував три суб’єкти господарювання, формальними директорами яких призначив підконтрольних йому осіб.
Заволодіння понад 500 тис грн на ремонті доріг: судитимуть членів організованої групи на Черкащині
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 5 членів організованої групи за фактом заволодіння службовими особами шляхом зловживання службовим становищем понад 500 тис грн та підробки офіційних документів (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366  КК України). Про це повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора.

За даними слідства, організатор угруповання зареєстрував три суб’єкти господарювання, формальними директорами яких призначив підконтрольних йому осіб. У подальшому, узгодивши спільні дії з іншим співорганізатором - головою сільської ради, яка виступила в якості замовника робіт, після чого лобіювала інтереси фіктивних підприємств перед територіальною громадою, між підприємствами та сільською радою були укладені договори на будівництво та ремонт дорожнього покриття в межах сільської ради.

Дорожні роботи були виконані з матеріалів, що не відповідали проектній документації та технічним умовам, внаслідок чого в акти виконаних робіт замовником і підрядниками були внесені відомості із завищеними видами, обсягами та вартістю фактично виконаних робіт.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про майнові права, купівля-продаж землі, стягнення орендної плати: огляд практики КГС ВС.

Крім того, ми писали, як повернути з бюджету помилково сплачені суми грошового зобов’язання.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області