Не здійснювали охорону на лінії швидкісного трамваю: приватну фірму підозрюють у розкраданні 3,3 млн грн

18:30, 14 июля 2021
Фірма не мала у штаті достатньої кількості охоронців для виконання умов договору та залучала до чергувань сторонніх осіб без відповідної кваліфікації, а на окремих об’єктах охорона була відсутня взагалі.
Не здійснювали охорону на лінії швидкісного трамваю: приватну фірму підозрюють у розкраданні 3,3 млн грн
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Керівника приватної фірми підозрюють у розкраданні 3,3 млн гривень, виділених на охорону об’єктів критичної інфраструктури міста Києва. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.  

Згідно з матеріалами слідства, у 2019 році КП «Київпастранс» уклало з переможцем тендеру – приватною охоронною компанією – договір про надання послуг з фізичної охорони об’єктів КП «Київпастранс», зокрема станцій Борщагівської лінії швидкісного трамваю, а також здійснення на них перепускного режиму професійними охоронцями за визначеними цілодобовими охоронними постами.

У подальшому на підставі затверджених актів надання послуг комунальне підприємство перерахувало на рахунки приватного підприємства бюджетні кошти у сумі понад 4, 1 млн грн.

Однак, досудовим розслідуванням встановлено, що обсяги та вартість охоронних послуг не відповідали заявленим у документах. Фірма не мала у штаті достатньої кількості охоронців для виконання умов договору та залучала до чергувань сторонніх осіб без відповідної кваліфікації. На окремих об’єктах охорона була відсутня взагалі.

За висновками судової економічної експертизи, вказаними діями комунальному підприємству КМДА завдано збитків на суму 3,5 млн гривень.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у сумі завданих збитків.

Перевіряється причетність до розкрадання бюджетних коштів з боку посадових осіб комунального підприємства КМДА.

Також «Судово-юридична газета» писала, що в ОАСК оскаржують звільнення очільника Комунальної служби перевезень КМДА.

Додамо також, що у «Київавтодорі» тривали обшуки у справі щодо закупівлі техніки.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва