6,5 млн грн на оформленні нафтопродуктів: викрито оборутку інспектора Київської митниці

16:20, 20 июля 2021
Зафіксовано 21 епізод протиправної діяльності київських митників.
6,5 млн грн на оформленні нафтопродуктів: викрито оборутку інспектора Київської митниці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Головному державному інспектору митного поста «Столичний» Київської митниці Держмитслужби повідомлено про підозру за фактом зловживання службовим становищем, повідомляє Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, у вересні-листопаді 2020 року службова особа Київської митниці Держмитслужби, здійснюючи контроль правильності класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності, поданих для митного оформлення, підтверджувала  правомірність визначення кодів, відповідно до яких вони не підлягали оподаткуванню акцизним податком. Однак згідно з нормами податкового законодавства та висновками лабораторних досліджень ввезені нафтопродукти необхідно було класифікувати за кодом, який передбачає нарахування акцизного податку.

В ході досудового розслідування зафіксовано 26 епізодів протиправної діяльності, внаслідок чого державний бюджет недоотримав акцизного податку та ПДВ на загальну суму понад 6,5 млн  грн.

Крім того, за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора у червні 2021 року повідомлено про підозру ще трьом головним державним інспекторам митного поста «Столичний» Київської митниці Держмитслужби. Зафіксовано 21 епізод їх протиправної діяльності, внаслідок якої державний бюджет недоотримав акцизного податку та податку на додану вартість на загальну суму понад 5 млн грн.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що місто директора Бюро економічної безпеки України хочуть зайняти 57 чоловік.

Крім того, стало відомо, з якої дати СБУ припинить розслідувати кримінальні злочини.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва