Кулеба заявив, що США і ЄС повинні визначити дорожню карту вступу України в НАТО і ЄС

18:45, 2 августа 2021
Членство України в НАТО та ЄС не просто підсилить прогрес, якого досягла Україна; воно допоможе знову об’єднати Захід.
Кулеба заявив, що США і ЄС повинні визначити дорожню карту вступу України в НАТО і ЄС
Джерело фото: фото з відкритих джерел
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у статті для іноземного видання Foreign Affairs написав, що Україна, як активний учасник міжнародної політики у Центральній та Східній Європі та регіоні Чорного моря, може принести значну користь НАТО у питаннях регіональної безпеки.  

«Час США та європейським союзникам врешті визначити чітку дорожню карту вступу України до НАТО та ЄС», - написав Кулеба.

Кулеба заявив, що жодна з нинішніх держав - членів НАТО не має такого досвіду та знань, які має Україна, зважаючи на досвід протистояння російській армії з часу вторгнення РФ у 2014 році.

У питаннях кібербезпеки та протидії дезінформації небагато країн можуть конкурувати зі здатністю України розпізнавати та протистояти тактикам Росії.

«Україна вже досягла значного прогресу у реформах, хоча потрібні подальші внутрішні трансформації. Йдеться, насамперед, про викорінення корупції. Уряд вже зробив низку суттєвих кроків, включно з історичним запуском минулого місяця ринку землі, який підвищує прозорість та надає поштовх економіці», - зауважив очільник МЗС та додав, що інші важливі рішення «включають ухвалення цього літа довгоочікуваних законів, які допоможуть очистити судову систему та надають вирішальну роль у відборі суддів міжнародним експертам».

При цьому він підкреслив, що вступу України в НАТО і ЄС вимагає український народ, який зробив свій вибір і заплатив високу ціну, захищаючи його.

«Україна під керівництвом Президента Володимира Зеленського повністю віддана пришвидшенню внутрішніх трансформацій, що відповідає очікуванням наших європейських і трансатлантичних партнерів», - написав Кулеба.

Крім того, очільник МЗВ підкреслив, що «зусиль України не буде достатньо для успіху без сильної підтримки з боку ЄС, НАТО і їхніх держав-членів».

«Наші кроки мають бути взаємними, а робота на досягнення мети вступу України в обидві організації має бути спільною. США та Європа мають визнати, що Україна є невід’ємною частиною Заходу. Лише тоді наші нинішні зусилля не будуть даремними», - підсумував глава МЗС.

Також «Судово-юридична газета» писала про історичну подію: РНБО затвердила Стратегію зовнішньополітичної діяльності України.

Додамо, що Зеленський назначив главу місії України при НАТО.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області