Ексдиректора київського дитбудинку та підрядника підозрюють у розкраданні 300 тисяч грн

19:43, 5 августа 2021
Підозрюваним загрожує до 8 років ув'язнення.
Ексдиректора київського дитбудинку та підрядника підозрюють у розкраданні 300 тисяч грн
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Києві викрито ексдиректора Святошинського дитячого будинку інтернату та керівника підрядної організації у розтраті та привласненні бюджетних коштів, виділених на встановлення системи кондиціонування будинку-інтернату, повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

За даними слідства, між будинком-інтернатом та приватною компанією був укладений договір щодо встановлення системи кондиціонування та вентиляції будинку-інтернату та здійснення її оплати за рахунок коштів місцевого бюджету.

Після встановлення обладнання колишній керівник дитячого будинку без залучення спеціалістів з технагляду надав розпорядження здійснити оплату послуг, обсяг коштів був завищений на суму близько 300 тис. гривень.

За результатами розслідування ексдиректору інтернату та керівнику приватного товариства повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 191 КК України (Привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем).

Наразі до суду підготовлено клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Підозрюваним загрожує до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що 29 червня у Вищому антикорупційному суді мало відбутися засідання у справі щодо ймовірного завдання збитків ДП НАЕК «Енергоатом» та ДП «Схід ГЗК». Утім, слухання у справі відклали через неприбуття у судове засідання одразу декількох захисників обвинувачених.

Крім того, ми повідомляли про мільйонні розкрадання у СхідГЗК: ВАКС повідомив нові подробиці у справі.

Крім того, ми повідомляли про розкрадання деревини на понад 50 млн грн: затримано директора Гутянського лісгоспу.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду