Мільйонні розкрадання в СхідГЗК: ВАКС повідомив нові подробиці у справі

14:55, 29 июля 2021
Антикорсуд завершив дослідження доказів прокуратури у справі щодо розтрати понад 20 млн гривень ДП «СхідГЗК».
Мільйонні розкрадання в СхідГЗК: ВАКС повідомив нові подробиці у справі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 28 липня, у Вищому антикорупційному суді відбулось чергове судове засідання у справі щодо можливої розтрати понад 20 млн гривень ДП «СхідГЗК» у 2015 - 2016 роках у зв'язку із закупівлею сірки. Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

За результатами засідання досліджено всі докази сторони обвинувачення.

На наступному засіданні, яке призначено на 16 серпня 2021 року, заплановано розпочати дослідження доказів сторони захисту.

«За версією обвинувачення, один з директорів державного підприємства, увійшовши в змову з керівником постачальника, виступаючи від імені підприємства та будучи зобов'язаним діяти в його інтересах, відмовився від контрактних прав ДП «СхідГЗК» на отримання сірки в обсязі і за цінами, що відповідали умовам конкурсної закупівлі, на користь меншого обсягу сірки за вищою ціною.

В якості підстави для такої зміни виступило підвищення курсу іноземної валюти, за яку була придбана імпортована сірка. Проте встановлено, що підвищення ціни сірки для ДП «СхідГЗК» було непропорційним такому підвищенню курсу і частково взагалі не мало з ним жодного зв'язку. Крім того, з огляду на положення закону це взагалі не могло бути підставою для зміни контракту», — йдеться у повідомленні.

Дії осіб кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

З серпня 2020 року справа перебуває на розгляді Вищого антикорупційного суду.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що 29 червня у Вищому антикорупційному суді мало відбутися засідання у справі щодо ймовірного завдання збитків ДП НАЕК «Енергоатом» та ДП «Схід ГЗК». Утім, слухання у справі відклали через неприбуття у судове засідання одразу декількох захисників обвинувачених.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді