Заступнику мера Миколаєва повідомлено про підозру в заволодінні понад 26,8 млн грн

18:26, 11 августа 2021
Всього у корупційній схемі підозрюють 8 осіб.
Заступнику мера Миколаєва повідомлено про підозру в заволодінні понад 26,8 млн грн
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

11 серпня затриманому напередодні заступнику Миколаївського міського голови Сергію Коренєву повідомили про підозру у заволодінні понад 26,8 млн грн під час виконання робіт з реконструкції площі Соборної у Миколаєві у Центральному районі міста Миколаєва. Підозру підписала Генеральний прокурор, – повідомляє пресслужба НАБУ.

Крім того, ввечері 10 серпня 2021 року про підозру також повідомили затриманим першому заступнику директора одного з департаментів Миколаївської міської ради і двом керівникам приватних компаній, один із яких є чинним депутатом Одеської міськради. Їх дії кваліфіковані за ч. 5 ст. 191 КК України. Таким чином, загальна кількість підозрюваних у корупційній схемі, через яку громаді Миколаєва завдано збитків, становить вісім осіб.

Нагадуємо, 10 серпня заступник Миколаївського голови намагався покинути територію України: його було затримано у міжнародному пункті пропуску «Лужанка – Берегшурань», що на українсько-угорському кордоні. Того ж дня про підозру у причетності до корупційної схеми повідомили й решті учасників корупційної схеми.

За даними слідства, у 2019 році департамент Миколаївської міськради оголосив тендер на виконання робіт з реконструкції Соборної площі у Миколаєві. Як встановило слідство, заступник Миколаївського голови і перший заступник одного з департаментів міськради, зловживаючи службовим становищем, за попередньою змовою із шістьома особами — директорами приватних компаній, забезпечили перемогу у тендері одного наперед визначеного ТОВ, яке і виконало роботи. Однак, як засвідчила експертиза, роботи проведено за завищеними цінами, в результаті чого завдано понад 26,8 млн грн збитків місцевій громаді.

Досудове розслідування триває. Встановлюються інші обставини вчинення злочину.

Також «Судово-юридична газета» писала, що глава поліції Києва Андрій Крищенко подав у відставку.

Крім того, поліція викрила факт «продажу» посади голови Миколаївської ОДА за 600 тисяч доларів.

Додамо, що екссуддю апеляційного суду Луганщини підозрюють у держзраді та розробці псевдозаконодавства «ЛНР».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Катерина Широка
    Катерина Широка
    суддя Вищого антикорупційного суду