У Києві шахраї привласнили квартиру вартістю 1,2 млн грн

20:50, 13 августа 2021
Столична прокуратура повернула територіальній громаді приміщення.
У Києві шахраї привласнили квартиру вартістю 1,2 млн грн
Джерело фото: kyiv.gp.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Солом’янська окружна прокуратура Києва у судовому порядку витребувала на користь територіальної громади квартиру по вулиці Авіаконструктора Антонова вартістю 1,2 млн гривень, яка за підробленими документами перейшла у власність шахраїв, – повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Незважаючи на рішення суду про визнання спадщини відумерлою та передачу вказаної квартири територіальній громаді столиці, житлове приміщення було зареєстровано за приватною особою на підставі підробленого договору купівлі – продажу.

Зважаючи на грубі порушення законодавства та інтересів столичної громади, окружна прокуратура заявила позов про витребування квартири з незаконного володіння, який судом задоволено.

Крім того, за фактом шахрайського заволодіння квартирою розслідується кримінальне провадження за ст. 190 КК України, процесуальне керівництво в якому здійснює окружна прокуратура.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що боржник у виконавчому провадженні не може пред’явити позов про зняття арешту з майна: КЦС ВС назвав причину.

Крім того, Верховний Суд оприлюднив щомісячний огляд актуальної судової практики Касаційного цивільного суду за травень 2021 року.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки