Майже 93% дітей-сиріт влаштовані у сім’ї, – Мінсоцполітики

15:50, 7 сентября 2021
В Україні майже 69 тисяч дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
Майже 93% дітей-сиріт влаштовані у сім’ї, – Мінсоцполітики
Джерело фото: phc.org.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство соціальної політики повідомляє, що майже 93 % дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, влаштовані до сімейних форм виховання.

На сьогодні майже 93 % дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, влаштовані до сімейних форм виховання: прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу (ДБСТ), під опіку, піклування.

За словами генерального директора Директорату розвитку соціальних послуг та захисту прав дітей Міністерства соціальної політики Руслана Колбаси, в країні майже 69 тисяч дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них понад 63,5 тисяч дітей зростають у сімейних формах виховання, близько 4 тисяч – проживають в інтернатах, а ще понад тисячу – навчаються у професійно-технічних навчальних закладах.

«Це не просто цифри – за кожною з них стоїть доля дитини. В середньому за рік в Україні сиротіє 10 тисяч дітей. Тобто кожного року кількість дітей-сиріт зростає, але більшість з них вдається влаштувати у сімейні форми виховання, а не в інтернатні заклади. Адже життя в інтернатах негативно впливає на розвиток дитини», – підкреслив Руслан Колбаса.

Також «Судово-юридична газета» писала, що в Україні монетизація «пакунку малюка» проводиться одразу після народження дитини.

Додамо, що стало відомо, чи всі жінки можуть отримати допомогу у зв'язку з вагітністю та пологами.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.   

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва