Ціна нижче ринкової: у Сумах продали стадіон зі збитками майже в 400 млн грн

18:37, 8 сентября 2021
Перед подачею заявки про реалізацію майна на торгах державний виконавець не залучив спеціаліста для проведення його оцінки, як це передбачено, а самостійно визначив його вартість не за ринковими цінами.
Ціна нижче ринкової: у Сумах продали стадіон зі збитками майже в 400 млн грн
Джерело фото: Генпрокуратура
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Генпрокуратура повідомляє, що за процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури повідомлено про підозру заступнику начальника Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Сумській області у зловживанні повноваженнями (ч. 3 ст. 365-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний на підставі виконавчого провадження про стягнення заборгованості з акціонерного товариства «Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання» на користь групи стягувачів виніс постанову про накладення арешту на частку боржника, в тому числі стадіон «Ювілейний». Однак перед подачею заявки про реалізацію майна на торгах державний виконавець не залучив спеціаліста для проведення його оцінки, як це передбачено, а самостійно визначив його вартість не за ринковими цінами. Відтак у грудні 2020 року товариство з обмеженою відповідальністю придбало стадіон за 8 млн 120 тис. грн, хоча його ринкова вартість становить майже 400 млн грн.

Дії заступника начальника Управління державної виконавчої служби завдали АТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання» 385 млн грн збитків.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Сумській області за оперативного супроводу Управління СБУ в області.

Також «Судово-юридична газета» писала, що українців захистять від «чорних забудовників»: Рада зробила перший крок.

Крім того, ми повідомляли про те, що судитимуть екскерівника КП, підрядника та інженера технагляду за розкрадання коштів на ремонті приміщення.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва